Naslovna stranica Svjedočanstva
Svjedočanstva

Živjeti s anđelom na zemlji. Njegovo je breme lako

Ja sam Isabel Merino. U Opusu Dei sam 25 godina. Udana sa i imam četvero djece.

2012.5.20

Naš najmlađi sin Indigo rođen je 13. travnja 2008. Zbog komplikacija u trudnoći, hospializirana sam na odjelu intenzivne njege. Jedna od snimki ultrazvuka je pokazivala da naše dijete ima ozbiljne srčane probleme. Znali smo da su šanse 50-50 da će se roditi sa nekim sindromom.

[Više...]

U knjižnici

Sophie Mégevand, Fribourg, Švicarska
To je trenutak za prikazati mali znak samoodricanja našem Gospodinu, suzdržavajući se od znatiželje, ispunjavajući dužnost toga trenutka. Čini mi se da čujem Sv. Josemariju kako šapuće, "Čini ono što si dužan i budi sav u onom što činiš!"

2011.10.21

Svijet knjižnica: mreža ljudskih odnosa u kojoj Bog ima svoje mjesto
Kada kažem da sam knjižničarka, ljudi obično kažu, “Blago tebi, sigurno čitaš puno knjiga!” Istina je da veliki broj knjiga prođe kroz moje ruke, ali ja imam vremena samo proletjeti kroz njih. To je dio moga posla, da ih mogu točno popisati i izvući ključne riječi koje opisuju njihov sadržaj.

[Više...]

Radi se o tome kako živite svoj život

Nic, savjetnik za medije i komunikacije, producent, Kanada.
Vjera je nešto što nosiš sa sobom svakoga dana od trenutka kada se probudiš pa sve do trenutka kada opet pođeš spavati.

2011.3.21

Dakle, zovem se Nic, producent sam. Također sam stručnjak za medije i komunikaciju. I imao sam veliku privilegiju ne samo susresti nego i raditi s Opusom Dei u vrijeme objavljivanja Da Vincijevog koda.

[Više...]

Moja glazba... i sveti Josemaria

John, vođa vilončela u l'Orchestre symphonique de Kitchener. Naučio je od svetog Josemarije...

Kanada, 2011.3.14

Jonh je naučio od svetog Josemarije da napraviti mjesta za Boga u svom životu znači pronaći i pravo mjesto za svoju obitelj, kao i za prijatelje, bez da napusti svoju glazbu.

[Više...]

Sve je u redu

Poseban iskaz milosti sv. Josemarije Escriva

Canada, 2011.2.25

Dagmar je Kanađanka, evangeličke je vjere i radi kao savjetnica za nekretnine. Kada se njezina majka smrtonosno razboljela utekla se sv. Josemariji.

Moja majka više nije mlada i ima zdravstvene probleme.

[Više...]

Ragbijaški klub Sv. Josemaría

Guatemala, 2011.2.20

Većinu svog vremena proveo sam u školi El Roble, Gvatemala. Još otkad sam bio mali to je bio moj drugi dom, tamo sam odrastao i trenutno tamo radim.

[Više...]

Povratak kući

Irena Kalpas, Poljska.

Varsovia , 2011.2.6

Nisam znala ništa o svetom Josemarii, nisam nikada za njega ni čula. No možda je on znao za mene i zato je došao da me upozna u ulici Filtrowa u Varšavi u jedanaest sati ujutro, 26.06.2002.

[Više...]

Drugačija vrsta sreće

Marcela Trujillo
Nadnaravni savjeti koje sam naučila od svetog Josemarije u Putu pomogli su mi da najteže stvari vedro prihvatim jer nećete nikada pronaći sreću ako idete vremenitim prečacem zadovoljstva.

Kolumbija, 2011.1.17

Nedugo nakon svojega vjenčanja dijagnosticirali su mi rak cerviksa maternice. Išla sam na operaciju i liječenje i sve je prošlo dobro. Moram reći da je to bilo tako zbog ljubavi moga muža i svećenika koji je bio kvalificiran za pitanja medicine i koji mi je savjetovao da odbijem svaki medicinski tretman koji bi mi onemogućio da kasnije imam djecu, i to sve dok postoje bilo kakve druge opcije. Tri godine nakon moga liječenja stigla nam je Maria Antonia. A tri godine iza nje dobili smo Nicolasa i Isabel. Naša je najmlađa kćer rođena s Downovim sindromom.

[Više...]

U potrazi za smislom života

Olga Kurylenko, poznata kao djevojka Jamesa Bonda, objašnjava zašto je There Be Dragons, novi film redatelja Joffé o svetom Josemariji, svakome važan

2010.12.30

Zašto mislim da je ovaj film svakome važan? Jer obrađuje samo najvažnije probleme i govori o ljubavi, i tiče se svih nas. Govori o ljubavi. Govori o potrazi za smislom života. A to je ono što svi tražimo, nadam se. Svi smo neprestano u potrazi za srećom, a o tome govori ovaj film. Radi se o izboru, a mi neprestano svaki dan donosimo takve odluke. Radi se zaista o borbi s negativnim osjećajima: o borbi s mržnjom i bijesom. I o tome da pokušavamo biti bolje osobe. Različiti likovi u tome se manje ili više očituju.

[Više...]

Da, Bog je moj otac! Ne može me sada ostaviti

Virginia, odvjetnica i majka troje djece. Hong Kong
"Život ti ne smije ostati besplodan. Budi koristan. Ostavi trag za sobom." Upravo se o tome ovdje radi!

2010.10.11

Virginia je suradnica Opusa Dei i iz Hong Konga piše o posredovanju svetog Josemarije i bolesti svoga sina.

Moj sin Guillermo teško je bolestan. Ima potpunu agnezu corpusa callosuma. Dijagnoza je postavljena dok sam bila trudna i imala brojne komplikacije zbog kojih sam mjesecima živjela u velikom strahu i nesigurnosti.

[Više...]