Naslovna stranica Svjedočanstva
Svjedočanstva

Dopiranje do srca svake osobe

Lucia Vinco

2009.3.2

Dopiranje do srca svake osobe

Više sam godina radila u različitim ugostiteljskim i hotelijerskim školama, a istovremeno i u sektoru uslužnih djelatnosti. Trenutno studiram dijetetiku, jer temeljito znanstveno usavršavanje smatram neophodnim ako svoj posao želim obavljati na profesionalno visokom stupnju.

[Više...]

Čudo za kanonizaciju

Od dana kada sam dobio karticu s molitvom, od trenutka kada sam se stavio pod posredništvo Josemarije Escrivá, stanje mojih ruku počelo se poboljšavati

2009.1.1

U studenom 1992., kada sam išao u Ministarstvo poljoprivrede, prsti na obje ruke bili su jako zahvaćeni. Na lijevoj ruci bili su kažiprst, srednji prst i prstenjak, a na desnoj većinom kažiprst i srednji prst. Ova tri prsta lijeve ruke imali su hiperkeratinozne plakove i ulceracije različitih veličina. Neke od njih bile su velike i po dva centimetra. Bilo ih je više sa stražnje strane lijeve ruke te na proksimalnim člancima i sa stražnje strane desne ruke.

[Više...]

Svečeničkom Redu Svetog Križa

Enrique Pélach, umirovljeni biskup iz Abancaya (Peru).

2005.12.27

Enrique Pélach, umirovljeni biskup iz Abancaya (Peru), priča kako je upoznao utemeljitelja Opusa Dei i otkrio svoj poziv dijecezanskog svećenika u Svećeničkom društvu Svetoga Križa.

[Više...]

U politici nema dogmi

Christopher Wolfe, profesor političkih znanosti na Sveučilištu Marquette, SAD

2002.1.8

U politici nema dogmi, ne postoji samo jedan učinkovit način za braniti život u javnom životu. Josemaría Escrivá de Balaguer nam je rekao da, kao kršćani, trebamo razumjeti društvo, proučavati probleme, i zatim donositi odluke, no ne smatrajući kako su jedine moguće.

[Više...]